Begin juni 2021 start de MKB Digiwerkplaats voor de regio Haaglanden (Delft, Den Haag, Zoetermeer) met een nieuwe ronde sprints. De doelstelling van de MKB Digiwerkplaats is om een brug te slaan tussen het MKB en kennisinstellingen in de regio om ondernemers te helpen stappen te zetten op het gebied van digitalisering en door studenten te laten leren in de praktijk.

Gedurende 4 weken (7 juni t/m 5 juli) organiseert de MKB Digiwerkplaats digitale sprints met een grote groep HBO-ICT studenten van De Haagse Hogeschool om aan digitale vraagstukken te werken van de MKB ondernemers. De vraagstukken zijn ingediend door MKB bedrijven uit Haaglanden, voorbeelden van vragen zijn MS Teams installeren, cloud transitie, webshop. Studenten krijgen ondersteuning om deze vraagstukken op te lossen van docenten en coaches.

De thema's voor deze ronde zijn:

1.  De 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen.

In samenwerking met het Digital Trust Center gaan studenten aan de slag om ondernemers te helpen hun basisbeveiliging in te regelen. Nadere informatie treffen jullie aan via: https://www.mkbdigiwerkplaats.nl/project/digitaal-veilig-ondernemen/

2. Is jouw onderneming AVG-proof?

Studenten gaan planmatig bij ondernemers aan de slag met de AVG richtlijnen en de verantwoordingsplichten waaraan zij als bedrijf moeten voldoen. Nadere informatie treffen jullie aan via: https://www.mkbdigiwerkplaats.nl/project/algemene-verordening-gegevensbescherming-avg/


MKB Digiwerkplaats zoekt nu coaches vanuit de ICT-Kring Delft die de studenten als een vorm van helpdesk kunnen bijstaan indien nodig. De benodigde tijd voor zo’n coaching zal gemiddeld in totaal zo’n 2 à 3 uur bedragen.

ICT-Kring Delft ziet de volgende voordelen van een dergelijke coaching door leden:

  1. Kennismaking met toekomstig personeel;
  2. Mogelijke implementatie na de sprint van de adviezen;
  3. Iets betekenen voor de samenleving; student en MKB.

Lijkt dit je wat en wil je meer informatie ? Neem even contact op met het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bedrijven die zich als coach aanmelden krijgen een prominente plek op de website van digiwerkplaats om de samenwerking zichtbaar te maken.

ICT-Kring Delft

Word ook lid bij ICT-Kring Delft

Nu aanmelden!